tisdag 15 mars 2011

BoomTowns musiklinje på Brunnsvik





"BoomTowns utbildning är helt fantastiskt. Dels tycker jag att utbildningen är jättebra för den bidrar till en personlig utveckling, sedan tycker jag om att bo här och vara med människor som håller på med musik. Jag tycker om atmosfären jättemycket."

Så säger två av eleverna på musikutbildningen BoomTown på Brunnsvik. Här finns inget rätt eller fel estämda av skivbransch eller lärare, utan arbetet fokuserar på att synliggöra och lyfta fram det unika i varje bands och artists uttryck. Vi tror att i det alltmer öppna musiksamhället, både genre- och branschmässigt, är det viktigt att man även i skolan får söka hitta det egna snarare än att känna sig tvungen att försöka likna någon annan. Huvudsakligen arbetar vi konstnärligt, och eftersom all konstnärlig verksamhet utgår ifrån en själv läggs stor vikt på personlig utveckling i utbildningen. Flera seminarier rör detta och man för regelbundet loggbok. De ämnen vi läser är till exempel songwriting, ensemble, scenisk gestaltning. Ämnen kan också läggas till eller dras bort utifrån elevernas önskemål i samråd med lärarna. Inga formella kunskaper i musikteori krävs.

Det går att söka som band eller som enskild artist. Utbildningen startar i augusti och sista ansökningsdag är 16 maj. Mer information om hur du ansöker hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar